пятница, 28 декабря 2012 г.

Анатолий Тарановский подвел итоги работы коммунистов Херсонской областной партийной организации за 2012 год

Ось і минув такий драматичний, повний подій рік. Рік був дуже насичений важкою працею всієї Херсонської обласної організації Комуністичної партії України, в якій були і прикрі помилки, і творчі злети та перемоги. Якими були ці місяці підготовки до виборчих перегонів? Це та інші питання ми поставили першому секретарю Херсонського обкому КПУ, керівнику фракції комуністів у обласній раді Анатолію Тарановському.

Кор.: Анатолію Федоровичу, як Ви оцінюєте роботу комуністів області у проведенні виборів народних депутатів України?
А.Т.: В цілому роботу моїх колег-однопартійців  можна оцінити позитивно. Наша область зайняла третє місце у рейтингу регіонів по кількості відсотків, що віддано виборцями за нашу партію. Проте, думаю, що це не все на що ми здатні. У партійної організації Херсонщини є і потенціал, і резерви. На Херсонщині комуністів змогла випередити тільки партія влади, це говорить про те, що довіра людей до комуністів зростає. Ми багато чого зробили для цього: працювали заради повернення людям боргів по зарплатні, виступали проти підвищення цін на послуги у сфері ЖКГ, підвищення пенсійного віку, Трудового кодексу. Комуністи-депутати підготували сотні звернень по фактам порушення прав жителів Херсонської області, допомагали громадянам у судах, вирішували питання своїх виборців в державних структурах. Фракції КПУ у місцевих радах області активно і плідно працювали задля своїх земляків. Ми постійно звітували перед виборцями, тож люди знають, що роблять комуністи. Саме тому нас і підтримала на виборах майже чверть громадян області, які мають право голосу. Причому, в деяких районах та населених пунктах, де комуністи особливо активно працювали, допомагаючи землякам, КПУ отримала від 20 до 70% підтримки.
Про підсумки виборів, похибки та перемоги ми вже детально говорили на Пленумі обкому. Та, незважаючи на досить солідні показники, заспокоюватися ніхто не збирається, більш того, ми плануємо ще більше активізувати роботу по захисту прав херсонців. Думаю, що саме зараз це треба робити, коли вщухли передвиборчі пристрасті та політичні сили заспокоїлися до наступних перегонів. Ми вкотре показуємо українцям, що наша партія працює постійно, без відпусток та вихідних, без перерв на чергові вибори. Комуністи завжди на передовій громадсько-політичного життя, передовій боротьбі за права трудящих.
Кор.: Так, дійсно, результатам виборів можна порадіти і це незважаючи на адміністративний тиск та фальсифікації, проте жодний кандидат-мажоритарник від Компартії так і не переміг на Херсонщини. Як Ви вважаєте, чому?
А.Т.: По-перше, жодний кандидат від нашої партії не пройшов на жодному окрузі України. А на вибори по мажоритарним округам йшли люди достойні, серед яких кандидати з великим досвідом і, що головне, з досить великою підтримкою виборців. Тому висновок можна зробити такий: саме для комуністів на виборах були створені такі умови, проти них направлені такі сили і опозиції, і адмінресурсу, які стали неподоланими на виборах. Саме проти наших кандидатів застосовували найбрудніші технології, обливаючи брудом, не даючи поводити зустрічі, обмежуючи доступ до ЗМІ… Ці перепони та відверті «підтасовки» не змогли подолати навіть такі досвідчені політики, як народний депутат України п’яти скликань Катерина Семенівна Самойлик. Яка це втрата і для області, і для парламентаризму Україну ми скоро всі відчуємо. Навіть проти кандидатів від опозиції, не кажу вже про неофашистську «Свободу», не велась така запекла боротьба, як проти комуністів. Ну а що  робиться у новому парламенті, ми вже бачимо. Навряд чи мордобій та пусті словесні перепалки, блокування трибуни парламенту зроблять життя пересічного українця краще.
Кор.: Але у цьому році були і неприємні події. Як би Ви розцінили те, що сталося у Генічеській районній організації?
А.Т.: Я впевнений у тому, що в партійній роботі треба керуватися не емоціями та пустими розмовами, а Статутом партії та її Програмою. Не секрет, що буває й таке, коли у партію вступають люди не заради роботи в ім’я народу України, не для того, щоб реалізувати себе у виконанні Програми Компартії, а заради кар’єри, заради певного крісла чи депутатського мандату. З такими людьми треба розлучатися без жалю. Впевнений: нехай нас буде менше за кількістю, та люди в партії повинні бути справжніми бійцями, надійними товаришами. Партія в нас особлива, тож і люди – також особливі. Інтригам, неправді тут не повинно бути місця. Так сталося, що колишній перший секретар Генічеського райкому поставила себе поза партією, свої інтереси – вище партійних, добре розуміючи, що робить. Тому обком вимушений був реагувати і факти порушення партійного статуту ми не стали терпіти. Тож заради оздоровлення всієї партійної організації ми діяли досить рішуче. Якщо у партійних лавах не буде дисципліни, то не буде й партії. Тому всі комуністи повинні бути відповідальними, а особливо у такий складний історичний період, який переживає Україна.    
Так, все, що сталося у Генічеську неприємно, але нас це не зупинить. Партія розвивається, міцніє та йде вперед.
Кор.: І все ж таки у нас буде комуніст, який захищатиме інтереси області та представлятиме обласну партійну організацію в Верховній Раді України.
А.Т.: Так, за списком у Верховну Раду України потрапила Ольга Дмитрівна Михайленко. Її було обрано народним депутатом і від всієї обласної організації я щиро вітаю Ольгу Дмитрівну з цією важливою подією у її житті і бажаю натхнення, здоров’я, сили і мужності. Ми всі бажаємо «молодому» народному депутату брати за приклад роботу таких відданих партії та народу людей, як Катерина Семенівна Самойлик.
На останньому бюро обкому був затверджений список помічників-консультантів О.Д. Михайленко, багато з них – це перші секретарі райкомів КПУ, тож прийомні народних депутатів від нашої політичної сили будуть і надалі активно працювати, здійснювати плановий прийом жителів області та допомагати людям.
Кор.: Дякую

1 комментарий: